У Сєверодонецьку тліє відстійник “Азоту”: три міста труяться їдким димом

У Сєверодонецьку тліє відстійник “Азоту”: три міста труяться їдким димом

Фото
Укрінформ
У окремих районах Сєверодонецька і Лисичанська люди скаржаться на різкий запах і задимлення вже третій день.

Про це у своїй заяві на ім'я прокурора області написав депутат Лисичанської міської ради Віталій Шведов, повідомивши про це і у Facebook.

«Горить технологічна ділянка «Азоту», очисні «Лісова дача». Там захаращення, звалище, як усі правильно писали, що запах, як із звалища. Повинна обслуговувати цю територію пождільниця «Азоту», а там одна машина, оскільки скоротили все у зв'язку з відсутністю фінансування. І таким чином, третю добу горить територія, область киває на місто, місто на Азот, а воно горить і три міста в диму труяться», - написав у Facebook Шведов.

Тліє відстійнік "Азоту" / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

Ситуацію на прохання кореспондента Укрінформу прокоментував керівник прес-служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області Олександр Чалий.

«Відстійник спалахнув в суботу, о 12 годині дня. Його відразу ж, впродовж трьох годин, загасили. Територія шламонакопичувача - 11 гектарів; горіло приблизно до 5 га. Але там глибина - 7 метрів. Там утворилося щось подібне до торфовища. Загасити це «торфовище» дуже важко - воно тліє й димить. Зараз там працює машинна насосна станція, поливає його. «Азот» подає воду, щоб залити відстійник повністю дзеркалом води. Горіння на даний момент немає; є жевріння і неприємні відчуття через запах», - розповів Чалий.

На погану роботу колег з інших споріднених підрозділів він не нарікав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-