У Херсоні встановлять меморіальну дошку прем'єр Ізраїлю Моше Шарету

У Херсоні встановлять меморіальну дошку прем'єр Ізраїлю Моше Шарету

Укрінформ
Мерія Херсона прийняла рішення встановити меморіальну дошку прем'єр-міністру Ізраїлю Моше Шарету, який тут народився і навчався.

У Херсоні у вівторок виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні прийняв рішення встановити на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова меморіальну дошку з метою увічнення пам'яті ізраїльського державного діяча, першого в історії Держави Ізраїль міністра закордонних справ та другого пем'єр-міністра цієї країни Моше Шарета, який народився в Херсоні в 1894 році та до еміграції навчався у Першій херсонській чоловічій гімназії (нині – Херсонська багатопрофільна гімназія № 20 імені Бориса Лавреньова), повідомляє кореспондент укрінформу.

"Наступне питання - "Про встановлення на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова Херсонської міської ради по вулиці Віктора Гошкевича, 2 меморіальної дошки Моше Шарету". Ви знаєте, це прем'єр-міністр Ізраїлю, навчався в Херсонській гімназії. Голосуємо. Хто за? Проти - немає, утримались - немає", - сказав під час розгляду даного питання і голосуванню по ньому головуючий на засіданні виконкому міський голова Володимир Миколаєнко.

Читайте також: Україна та Ізраїль близькі до Угоди про вільну торгівлю - АП

Як зазначається у прийнятому виконкомом міськради рішенні, з проханням про таке увічнення в Херсоні пам'яті Моше Шарета до влади міста надійшло звернення Першого секретаря Посольства Держави Ізраїль в Україні, глави представництва Посольства Держави Ізраїль в Одесі, директора Ізраїльського культурного центру в м. Одеса при Посольстві Держави Ізраїль в Україні Ілони Хільковської.

Меморіальна дошка на честь Моше Шарета буде виготовлена та встановлена на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназіі №20 імені Бориса Лавреньова за рахунок коштів міського бюджету Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-