Стала відома причина отруєння на рівненському весіллі

Стала відома причина отруєння на рівненському весіллі

Укрінформ
Причиною гострого отруєння 16 осіб під час весілля у с. Дружба Радивилівського району Рівненщини став торт, в якому було виявлено сальмонелу.

Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України.

«За результатами епідеміологічного розслідування спалаху гострої кишкової інфекції встановлено, що збудником, що спричинив захворювання людей, які були на святкуванні весілля в с. Дружба Радивилівського району, стала сальмонела ентерітідіс. Причина виникнення спалаху - вживання торту домашнього приготування, забрудненого сальмонелою», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що причина отруєння - недотримання особистої гігієни та технологічного процесу приготуванні їжі у сільському кафетерії. Ймовірне джерело інфекції - носій, яка мала контакт з кулінарними виробами.

Читайте також: На Рівненщині 10 людей отруїлися на весіллі, серед них четверо дітей

Як повідомляло агентство, з 14 серпня в інфекційне відділення Радивилівської районної лікарні з ознаками харчової токсикоінфекції почали надходити хворі, які перед тим святкували весілля в кафетерії с. Дружба.

Було госпіталізовано 15 осіб, з них 4 дітей, ще один хворий лікувався амбулаторно. Всього захворіло 16 людей, з них четверо дітей. Всім хворим поставлено остаточний діагноз – сальмонельоз, який підтверджений лабораторно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-