На Одеській митниці знайшли контрабанду на $150 мільйонів

На Одеській митниці знайшли контрабанду на $150 мільйонів

Оновлено
Укрінформ
На Одеській митниці знайшли декілька сотень контрабандних контейнерів з тканинами на 150 млн доларів.

Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Контейнери на приблизно 150 млн грн було знайдено необлікованими, без жодних документів. Вони зберігалися у 300-315 складах 7 Кілометру (ринок - ред.) Одеської області. Йдеться про 100 тисяч тонн тканин, які не мають жодних документів про проходження митної процедури”, - сказав Луценко.

Він припустив, що це товар, який належить не тільки затриманому співробітниками Державної фіскальної служби України співробітника Одеської митниці Дениса Амінева, якого пов’язують із контрабандою, а й інших структур. ”Це не тільки товар фірми пана Амінева, але ймовірно й інших контрабандистських структур. Усі ці товари зараз опечатані, і кожен день відбувається ретельна перевірка документів. У разі, якщо їх не буде надано, звичайно, ці товари будуть конфісковані в дохід держави”, - сказав Генпрокурор.

Водночас він вважає, що відповідальність за те, що така кількість товару проходить через  Одеську митницю без жодного документального оформлення, має нести керівництво митниці.  “Має наступити адміністративна відповідальність аж до зняття з посади, яку обіймає, того, хто організовує роботу Одеської митниці”, - сказав Луценко.

Читайте також: Луценко заявляє про можливе відкриття справи на главу ДФС Продана

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня співробітники Державної фіскальної служби України затримали колишнього працівника Одеської митниці Дениса Амінева, діяльність якого пов’язують із контрабандою. За його словами, Амінева підозрюють у викраденні арештованих товарів - 37 контейнерів із нерозмитненим вантажем орієнтовною вартістю 154 млн грн.

Ці товари зберігалися на території митного посту "Одеса-Центральний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-