Силовики накрили банду викрадачів елітних авто

Силовики накрили банду викрадачів елітних авто "на замовлення"

Фото
Укрінформ
Силовики під час спецоперації затримали троє головних фігурантів організованої злочинної групи, яка впродовж тривалого часу викрадала елітні авто на території не лише України, а й інших держав.

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"У результаті спільних заходів працівників внутрішньої безпеки НПУ, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та прокуратури було встановлено особи організаторів угонів, які налагодили міжнародний канал контрабанди викрадених автомобілів", - ідеться у повідомленні.

Як розповіли у поліції, на початку 2017 року правоохоронцям стало відомо про низку незаконних заволодінь на території регіону автомобілями престижних марок невідомими особами. Викрадачів насамперед цікавили «Тойоти» та «Лексуси». Під час перевірки інформації встановлено, що до викрадення іномарок причетна ціла група осіб, серед яких були як і одесити, так і жителі інших областей України.

Функції між 27 учасниками цієї ОЗГ були чітко розподілені. Зокрема, були організатори, які приймали «замовлення» на авто від закордонних «клієнтів», безпосередні виконавці викрадення, організатори «відстійників», особи, які переправляли машину до замовника. На викраденому автомобілі перебивалися номери агрегатів, мінялись державні номерні знаки і з підробленими документами його переправляли через кордон.

"Викрадені іномарки зловмисники під замовлення переправляли за солідну винагороду до Грузії, Казахстану, Росії та Європи", - зазначають у поліції.

Читайте також: Горе-грабіжники: у Франції злодії згубили частину здобичі, коли тікали

Спецоперацію із затримання організаторів автовикрадень проводили оперативники Одеського, Дніпропетровського, Кіровоградського, Миколаївського, Полтавського, Херсонського та Черкаського управлінь ДВБ НПУ, працівників ГУБКОЗ УСБУ в Одеській області та спецпідрозділу «Альфа», працівники Оперативно-розшукового управління Південного регіонального управління та регіонального центру оперативно-технічних заходів ПРУ ДПСУ, бійці полку поліції особливого призначення та слідчі поліції Одещини, працівники одеської місцевої прокуратури №3. Загалом було проведено 71 санкціонований обшук на території 5 областей України. Виявлено та вилучено 8 автомобілів, 2 з яких – Porsche та Mercedes GL - перебували у розшуку по базі Інтерполу за Італією, 2 – Volkswagen та GMC арештовані судом та ДВС, а також 4 автомобілі, на яких пересувались зловмисники – 2 RANGE ROVER, Audi, Mazda 6.

Крім того, вилучено майже 50 тисяч доларів, 30,2 тисячі гривень, оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки, кілька комплектів номерних знаків України, комплекти транзитних номерних знаків, 21 блок для запалювання автомобілів, 18 блоків управління двигунами, програми для перепрошування автомобілів, документацію на автомобілі, різноманітні автодеталі тощо.

Троє головних фігурантів ОЗГ – 37 та 39-річні одесити, 39-річний дніпропетровець – затримані, їм оголошено підозру за ч. 3 ст. 289, ч.1 ст.358 та ст.290 ККУ. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Крім того, перевіряються дані щодо причетності до кримінального бізнесу працівників правоохоронних органів та інших фігурантів ОЗГ для притягнення усіх винних до відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-