Стрілянина під мерією Харкова: слідство розглядає три версії

Стрілянина під мерією Харкова: слідство розглядає три версії

Укрінформ
Мотиви людини, яка влаштувала стрілянину під Харківською міською радою вночі 20 серпня, на даний момент не встановлено, слідство розглядає три версії скоєння цього злочину.

Про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"Особу нападаючого поки що не встановлено. Йому на вигляд 30-35 років, спортивної статури. При ньому було виявлено два пістолети. Один - сигнальний, перероблений під стрільбу бойовими патронами. Другий - "Байкал", також перероблений під стрільбу бойовими. А також кілька магазинів до них і близько 30 патронів. Мотиви нападаючого поки що не встановлено", - написав Геращенко.

Він додав, що після встановлення особи зловмисника будуть точніше встановлені мотиви "цього безглуздого нападу, що спричинив трагедію".

Геращенко також повідомив, що слідство вивчає кілька версій скоєння цього злочину, однією з яких є те, що цей напад було спровоковано якимись діями міської влади щодо застреленого злочинця або членів його сім'ї.

"Інша версія стосується можливих психічних відхилень, посилених вживанням алкоголю або наркотиків. Узяті зразки для аналізу із цього приводу. Про те, що нападаючий був не в собі, свідчить той факт, що він стріляв не лише в охоронців міської ради й поліцейських, але і просто по колесах автомобіля, що проїздив мимо", - підкреслив Геращенко.

Читайте також: Поранений охоронець харківської мерії - у тяжкому стані

Депутат уточнив, що третьою версією є те, що напад було скоєно з хуліганських мотивів.

Геращенко також додав, що "зброю поліцією було застосовано більш ніж законно, шкода, що не на випередження".

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові у ніч на 20 серпня біля будівлі міськради сталася стрілянина. У результаті один поліцейський загинув, охоронця харківської мерії поранено. Патрульні застосували табельну зброю й знешкодили того, що стріляв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-