Собаки-терапевти лікують дітей у літньому таборі на Буковині

Собаки-терапевти лікують дітей у літньому таборі на Буковині

Фото
Укрінформ
В селі Мигово працює унікальний в Україні літній табір для дітей, хворих на ДЦП та інші розлади, в якому реабілітацію проводять каністерапією – іграми із собаками.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з дослідженнями, проведеними в сім’ях, де дитина страждає від того чи іншого розладу аутичного спектра, присутність собаки призводить до суттєвого зниження рівня стресу у самої дитини і в її батьків, а також до загального покращення поведінки дитини», – розповідає голова ГО спортивно-прикладного дресирувального центру «Енгард» Олена Шаніна. – Це табір не лише для дітей з особливими потребами. Тут можна відпочити і цілком здоровим дітям, для них також вправи із собаками підуть на користь і буде дуже цікаво.

Собаки-терапевти / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Такий табір є унікальним в Україні, розповідають організатори. Собаки-терапевти нині займаються реабілітацією близько двадцятьох дітей з аутизмом, синдромом Дауна, ДЦП та іншими особливостями розвитку. Завдяки собакам діти краще освоюють взаємодію та комунікацію з навколишнім світом. Кінологи стараються при допомозі собак полегшити для них певні завдання, рухи чи вимову. Дитині легше взаємодіяти з собакою, бо він її не оцінює.

«На підготовку однієї собаки потрібно від десяти місяців, – розповідає інструктор-дресирувальник з Києва Олена Гончар. – Але не з кожної собаки можна зробити такого помічника-реабілітолога. Для тренувань ми підбираємо спеціальні породи, найкраще підходять пуделі та колі. У собаки повинна бути хороша нервова система, а також важливу роль відіграє орієнтація на людей»

Читайте також: На літній відпочинок вирушили понад 100 дітей із лінії зіткнення

У дітей з ДЦП після каністерапії знімається спастика – покрученість ручок і ніг. Вони гладять собак, годують їх тощо. Діти з ДЦП, які не повертали голову, починають повертатися до собак.

Табір працюватиме до 21 серпня. Наступний заїзд табору із заняттями з каністерапії планують організувати наступного літа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-