Митники перехопили рекордну партію бурштину на півтора мільйони доларів

Митники перехопили рекордну партію бурштину на півтора мільйони доларів

Укрінформ
Приблизна оціночна вартість рекордної партії призначеного для контрабандного вивезення бурштину, який цього тижня вилучили працівники Запорізької митниці, складає півтора мільйона доларів.

Про це повідомив в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан на своїй сторінці у Facebook.

"На початку тижня повідомив, що запорізькі митники вилучили найбільшу за останні роки контрабандну партію бурштину. Після закінчення підрахунку виявилось, що вилучений бурштин важить понад 1,2 тонни. Приблизна оціночна вартість – 1,5 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Продан зазначив, що бурштин – один з типових контрабандних товарів, але, як правило, через кордон везуть невеликі партії, по декілька десятків кілограмів.

У вівторок прес-служба Державної фіскальної служби України звітувала (http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/347546.html), що бурштин затримали після того, як до митного поста «Запоріжжя-центральний» Запорізької митниці ДФС було подано митну декларацію на вантаж «Паливні гранули (пелети) пресовані, гранульовані, циліндричної форми різного розміру з тирси хвойних порід дерева», загальною вагою 21060 кг, упаковані в мішки з пластикової тканини на дерев’яних піддонах. Відправником товару зазначалася одна із запорізьких компаній, а одержувачем – англійська компанія. Згідно з наданими документами товар переміщували до Литви (Клайпеда), а вивезення за межі митної території України мало бути здійснено до Польщі через пункт пропуску «Ягодин-Дорохуськ». Але під час попереднього аналізу наданих документів та обставин переміщення товарів було виявлено нетиповість маршруту поставки та використання ризикового "товару прикриття". Коли ж вантаж оглянули, то виявили бурштин різних фракцій, що переміщувався з приховуванням від митного контролю.

Читайте також: Правоохоронці викрили на Житомирщині підпільний цех з обробітки бурштину

За цим фактом працівники митниці склали протокол про порушення митних правил за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-