Декларації з лікарями: Супрун розповіла про гарні показники на Донеччині

Декларації з лікарями: Супрун розповіла про гарні показники на Донеччині

Укрінформ
В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун подякувала Донеччині, що вже 45% населення регіону підписали декларації зі своїми сімейними лікарями.

Про це Супрун заявила 13 серпня на прес-конференції в Краматорську, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу похвалити Донецьку область. Як розпочалася програма «Лікар для кожної сім’ї», вже є 45% населення підконтрольної Україні території Донецької області, які підписали декларації зі своїми сімейними лікарями. Це дуже гарний показник, і свідчить, що і область, і міста гарно відпрацювали», - сказала керівник міністерства.

Вона також зазначила, що 9% закладів первинної допомоги вже підписали договори з Національною службою здоров’я, і вони отримують кошти по новому фінансуванню. І більшість з них у липні вже отримали в півтора, в два рази більше коштів.

Читайте також: Лікаря первинної ланки вже обрали більше 15 мільйонів українців

Супрун навела приклад міста Селидове: «Їхні лікарі і медсестри вже заробляють зарплати вдвічі більші за ті, що були до підписання декларації, до підпису договору з Національною службою здоров’я».

Як зазначила Супрун, в Донецькій області є 33 медичні комунальні заклади первинної допомоги. "Ми сподіваємось, що додатково вже у другій хвилі підпишуть всі договір з Національною службою здоров’я, і всі 33 центри первинної допомоги будуть отримувати фінансування по новому і будуть отримувати набагато більше коштів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-