Прокуратура оскаржить закриття справи Кернеса

Прокуратура оскаржить закриття справи Кернеса

Укрінформ
Прокуратура оскаржить рішення полтавського суду про закриття кримінальної справи відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Про це повідомила під час прес-конференції заступник генпрокурора Анжела Стрижевська.

"Прокуратура готує оскарження рішення суду про закриття справи відносно Кернеса", - сказала вона.

Стрижевська додала, що у результаті  рапорту прокурора, який представляв держобвинувачення у справі Кернеса, прокуратура вирішує питання про порушення відносно судді Київського райсуду Полтави Андрій Антонова кримінальної справи за ч. 2 ст. 375 ККУ (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки).

За словами заступника генпрокурора, наразі вирішується питання про доручення слідчим Нацполіції розслідувати кримінальну справу відносно судді Антонова.

Стрижевська також назвала "нісенітницею" нібито відмову прокурора від підтримання держобвинувачення у цій справі.

"Відповідно до резолютивної частини рішення, суд закрив провадження відносно Кернеса у зв'язку з тим, що сторона обвинувачення відмовилася від обвинувачення. Це абсолютна нісенітниця. Процедура відмови від обвинувачення передбачена і має чітко визначені межі. Це має бути письмове звернення, постанова, яка свідчить про переконання прокурора, який бере участь у судовому засіданні, про неможливість підтримання обвинувачення", - прокоментувала вона.

Водночас заступник генпрокурора запевнила, що представник держобвинувачення у справі Кернеса не з'являвся на судове засідання через об'єктивні причини, зокрема перебування на лікарняному.

Як повідомлялося, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного перебування в дорадчій кімнаті ухвалив закрити кримінальне провадження відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Читайте також: Суд закрив справу Кернеса

Як повідомляв Укрінформ, 2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинуватили у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану - Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

Геннадій Кернес і його охоронці не визнавали вини  в пред'явлених їм звинуваченнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-