На Дніпропетровщині триває ліквідація витоку хімречовини з автоцистерни

На Дніпропетровщині триває ліквідація витоку хімречовини з автоцистерни

Укрінформ
У Дніпропетровській області сталося витікання азотної кислоти з автоцистерни. Рятувальники проводять роботи з нейтралізації хімічної речовини.

Про це повідомляється на сайті ДСНС.

"7 серпня о 14:09 на «101» надійшло повідомлення від служби «102» про витік невідомої речовини з автоцистерни ємністю 35 т на трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка Р-52, за межами населеного пункту с. Іванівки. Автоцистерна перевозила азотну кислоту у кількості 24 т. Витік стався у першому відсіку цистерни, де знаходилось 8 т азотної кислоти. О 16:00 витікання кислоти припинено. Пожежно-рятувальними підрозділами проводяться роботи з нейтралізації рідини, яка витекла з цистерни", - йдеться у повідомленні.

Кількість азотної кислоти, що витекла, становить близько 3-4 т, на площі 40-45 кв. метрів.

Читайте також: На Дніпропетровській трасі розлилася кислота, ДСНС створює водяну завісу

На місці події залучено 35 чол. особового складу та 7 одиниць техніки. Від ГУ ДСНС у області 28 чоловік та 5 одиниць техніки, на чолі з начальником Головного управління Андрієм Кульбачем.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вдень на трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка (Р-52) в Дніпропетровській області сталася розгерметизація автоцистерни, яка перевозила азотну кислоту. Рятувальники ДСНС створили водяну завісу для осадження хмари випарів. Станом на 16:00 витік азотної кислоти зупинений.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-