Одеський суд відправив під арешт підозрюваного у жорсткому поводженні з тваринами

Одеський суд відправив під арешт підозрюваного у жорсткому поводженні з тваринами

Укрінформ
Київський райсуд Одеси призначив підозрюваному в знущанні над бездомними кішками та спричиненні їх загибелі тримання під вартою без права внесення застави.

Про це повідомляє радник очільника Одеського главку Нацполіції Руслан Форостяк.

"Уперше в історії України Київський відділ поліції Одеси оголосив громадянину підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України й звернувся з клопотанням до суду про обрання запобіжного заходу в вигляді утримання під вартою. Київський райсуд міста тільки що задовольнив це клопотання - санкціонував триманння протягом 60 діб під вартою без права застави", - зазначив Форостяк.

На його думку, "такий принциповий підхід поліцейських та слідчого судді до розслідування цієї кримінальної справи зумовлений тривалою співпрацею зоозахисників та правоохоронців".

Варто зазначити, що одеські волонтери, які шукали людей, готових взяти бездомних кішок, помітили одну родину, що надто часто брала на "усиновлення" таких тварин. І, нарешті, до квартири на сьомому поверху багатоповерхівки, де живуть у цивільному шлюбі Валерія Скібіцька та Максим Литвин, навідався дільничний уповноважений Нацполіції, щоб перевірити, чи відповідають дійсності скарги одеситів до правоохоронних органів про те, що голова сім'ї мучить і вбиває тварин.

Читайте також: Догхантер Святогор, який перебуває під домашнім арештом, вільно розгулював Києвом

Після цього й з'ясувалось, що рецидивіст не лише мучив тварин у присутності малолітнього сина і час від часу скидав їх з балкона багатоповерхівки, а й здирав шкуру в якомусь гаражі й приносив тушки додому.

Санкція ст. 299 передбачає позбавлення волі винуватців на строк від трьох до п’яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-