Одеський притулок

Одеський притулок "Світанок" реформують у Центр психологічної реабілітації

Укрінформ
Спецкомісія Одеської облдержадміністрації внесла пропозицію щодо реформування одеського притулку "Світанок" в Центр соціально-психологічної реабілітації.

Так сьогодні прокоментував в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу незадовільну ситуацію, що виникла в притулку на вулиці Стуса, радник голови Одеської облдержадміністрації з питань захисту прав дітей Артем Поланський.

"На нараді, проведеній заступником голови облдержадміністрації Сергієм Колебошином, було заслухано звіт членів спецкомісії про перевірку одеського притулку "Світанок". За підсумками обговорення було визнано, що в притулку склалася критична ситуація - через незадовільну матеріально-технічну базу і плин кадрів. За півроку звільнилися 16 працівників закладу. А зараз немає й директора, психолога", - зазначив Поланський.

За його словами, доручено Службі у справах дітей ОДА виробити упродовж тижня план реформування притулку в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Передбачено також істотно зміцнити матеріально-технічну базу, що перебуває в жахливому стані (за винятком кухні й актового залу).

Як уточнив заступник керівника мобільної групи з моніторингу закладів інституційного догляду та виховання дітей, також буде враховано результати розслідування співробітниками відділу ювенальної превенції ГУ НП в області, що відкрили 6 серпня провадження за ознаками ч.1 ст.126 (побої та мордування) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Біляївський район Одещини отримує допомогу від турецького агентства TİKA

Приводом до відкриття справи став відеофайл, опублікуваний в мережі Facebook, на якому 5-річна дівчинка називає себе вихованкою дитячого притулку "Світанок" та розповідає, що вихователі притулку "Світанок" допускають рукоприкладство до дітей, що опинились у вкрай тяжкому становищі. Наразі в притулку перебувають 44 дітей від трьох років (діти можуть тут перебувати лише тимчасово, доки не будуть повернуті батькам, усиновлені чи переведені до дитячого будинку).

Відео зі свідченнями дитини оприлюднила працівник патрульної поліції Одеси Зоя Мельник.

"Зараз поліція з'ясовує ступінь відповідальності кожного з посадовців закладу", - констатувала заступник очільника ювенальної превенції ГУ НП в області Вікторія Лазарчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-