В Одесі молодики у балаклавах спиляли 200 дерев — для місця під новобудову

В Одесі молодики у балаклавах спиляли 200 дерев — для місця під новобудову

Фото
Укрінформ
У курортній зоні Одеси, на Гагарінському плато, група молодиків у балаклавах спиляли близько близько 200 дерев - будівельна компанія готується тут зводити новобудови.

Про це повідомяє одеський еколог і громадський діяч Владислав Балінський на своїй сторінці у Facebook.

"Близько десятка молодиків з бензопилами протягом півгодини знищили понад двісті дерев розташованих у парковій зоні Будинку прийомів Одеської міськради, який раніше був ... переданий ТОВ "Дофін", що належить компаньйонові пана Труханова (мера Одеси - ред.) - Володимиру Галантернику", - зазначив Балінський.

Лідер громадської організації "Зелений лист" застеріг: "...Приморський район у результаті незаконної корупційної забудови узбережжя і відсутності міського планування найближчим часом стане непридатним для життя. Дай Боже, щоб на Гагарінському плато обійшлося без техногенних катастроф і людських жертв. Наразі Галантерник з допомогою Труханова знищують цей унікальний історичний район Одесси".

Вирубка дерев у курортній зоні Одеси / Фото: Facebook

Балінський також оприлюднив відеофайл, на якому показано нищення паркової зони в районі Аркадії, зокрема, вирубування багаторічних ялин, дубів та інших дерев.

За словами громадського діяча, на місце події, де орудувала бензопилами група невідомих, було оперативно викликано правоохоронців, проте це не зупинило "лісорубів".

Варто зазначити, що 27 квітня 2016 року міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження «Про передачу в оренду приватному підприємству «Дофін» адміністративної будівлі загальною площею 729,9 квадратних метра, розташованого у парковій зоні за адресою: Одеса, Гагарінське плато, 4».

У листопаді 2017 року забудовник зніс будівлю Будинку прийомів, плануючи розпочати на цьому місці будівництво. За скаргами одеситів Генпрокуратура здійснювала розслідування факту незаконного виведення будівлі з комунальної власності міста. Печерський райсуд столиці навіть заарештовував це майно, однак у лютому 2018 року слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Володимир Лабунський скасував своєю ухвалою цей арешт.

Не зайво додати, що основним видом діяльності ПП "Дофін", згідно з даними відкритих реєстрів, є неспеціалізована оптова торгівля, а зовсім не будівництво. На момент передачі в оренду підприємству Будинку прийомів у 2016 році засновником ПП "Дофін" була офшорна фірма "Гілмор Шиппінг Лімітед", але в 2017 році засновник змінився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-