Москаль каже, що при затриманні голови району на Закарпатті не обійшлося без

Москаль каже, що при затриманні голови району на Закарпатті не обійшлося без "торпед"

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль вважає затримання голови Виноградівської РДА Михайла Русанюка начебто під час отримання хабара провокацією і обіцяє провести власне розслідування.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті голови ЗОДА.

"Обласна державна адміністрація розцінює події у Виноградові як... провокацію управлінням захисту економіки. Цей орган неодноразово проводив на Закарпатті різні спецоперації, використовуючи так званих "торпед" (так на сленгу називають провокаторів, котрі підсовують хабарі й фабрикують "гучні" справи). Ми будемо проводити паралельне розслідування справи, з’ясуємо всі подробиці, підводні камені і проінформуємо про них громадськість", - йдеться у повідомленні.

На підтвердження своєї думки Москаль пояснив, що хоча у легковику Русанюка, припаркованому на стоянці біля РДА під час обшуку виявили на задньому сидінні під ковдрою 8 тис. помічених гривень, на руках і одязі голови РДА залишків спецречовини, якою мітять купюри, не виявлено. На самих купюрах також немає відбитків пальців Русанюка. Обшуки вдома і на робочих місцях голови РДА та його першої заступниці, а також особистий обшук Русанюка нічого не дали.

Учасником провокації Москаль вважає начальника управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА в особі Юрія Свищо, який укладав договори на придбання планшетів і будівельних матеріалів (за що начебто отримав хабарі Русанюк) з фізичною особою-підприємцем (ФОП) Снігуром Андрієм Олександровичем.

"Ще за 4 дні до підписання договору, 13 липня, Снігур А.О. звертається до Національної поліції України з письмовою заявою про те, що посадові особи Виноградівської РДА вимагають у нього грошові кошти за укладення договору на купівлю планшетів. 14 липня Нацполіція України вносить цю заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). А в ніч на сьогодні (2.08) група слідчих Нацполіції України і оперативних працівників Управління по захисту економіки, які дислокуються в Ужгороді, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України заїжджають у м.Виноградів і починають проводити обшуки в службових кабінетах і вдома в голови РДА та його першої заступниці", - зазначає Москаль.

Читайте також: Керівника району на Закарпатті взяли на хабарі

Він стверджує, що оперативники поводилися брутально, виламуючи двері в службових кабінетах РДА.

При цьому, підкреслив голова Закарпатської ОДА, Русанюк не є розпорядником коштів у даній справі і не міг бути в змові з начальником управління освіти й давати йому вказівки підписувати договори з тими чи іншими підприємцями, оскільки знаходиться з ним у неприязних стосунках.

Підозри викликає і ФОП Снігур, який зареєстрував підприємницьку діяльність лише 6 червня цього року, тобто трохи більше, ніж за місяць до спецоперації. Очевидно, що фірма була зареєстрована під цю спецоперацію.

Ці та інші деталі й викликали обурення Москаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-