Офіцера-забіяку з Яворівського полігону підозрюють ще й в отриманні хабарів

Офіцера-забіяку з Яворівського полігону підозрюють ще й в отриманні хабарів

Укрінформ
Винного у побитті солдата військовослужбовця з Яворівського полігона підозрюють ще й у вимаганні та одержанні хабара від трьох бійців, серед яких також є  потерпілий солдат.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк.

"В останні дні у ЗМІ пройшло чимало інформацій щодо застосування на Яворівщині військовослужбовцем однієї з в/ч насильства до підлеглого, що спричинило бійцю фізичний біль та моральні страждання. Зокрема, старший по званню умисно наніс солдату тілесні ушкодження в ділянку селезінки і, як наслідок, ушкоджений орган довелося видалити... На додачу ще й встановлюється факт вимагання та одержання ним хабара від трьох бійців, серед яких також є вищевказаний потерпілий солдат", - зазначив Сенюк.

За словами прокурора, у понад 64 тис. російських рублів та 16 тис. гривень офіцер оцінив непритягнення до відповідальності цих трьох військовослужбовців, а також надання дозволу на виїзд за межі Яворівського гарнізону потерпілому солдату.

За вказаними фактами внесено відомості в ЄРДР за ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 426-1 КК України. Розслідують вказані злочини слідчі Яворівського відділу поліції ГУ Нацполіції України у Львівській області, а процесуальне керівництво здійснюють військові прокурори Львівського гарнізону.

Сенюк нагадує про подібний випадок дворічної давності, який трапився в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, під егідою якої знаходиться і Яворівський полігон. Тоді викладач військового вишу, приймаючи залік, був невдоволений поведінкою курсанта. У результаті наніс йому удар кулаком в область селезінки, що також спричинило видалення органу.

Читайте також: Розрив селезінки й травма живота: у військовій частині побили солдата

Через вчинене він на час слідства судом був взятий під варту. За результатами проведених експертиз, у липні того ж року йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 426-1 КК України. Проте, вже у вересні 2016 року, усупереч заявленому клопотанню військової прокуратури Львівського гарнізону щодо продовження запобіжного заходу у виді тримання під вартою, суд змінив його за власними переконаннями для підозрюваного на домашній арешт, який триває до сьогодні. Проте вже у серпні поточного року планується ухвалення судом вироку.

Як і у випадку з викладачем Академії, так і офіцеру з Яворівщини загрожує до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-