Повалені дерева і

Повалені дерева і "дощ" у під'їздах: на Запоріжжя вилилася півмісячна норма опадів

Укрінформ
В районі Запорізького аеропорту зафіксували посилення вітру до 28 м/с, а в самому місті лише за кілька годин випала півмісячна норма опадів

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС в Запорізькій області.

"Основний циклон був над Дніпровським районом м. Запоріжжя. В районі аеропорту було зафіксовано посилення вітру до 28 м/с, а це стихійне гідрометеорологічне явище. Так, за сьогодні випала півмісячна норма опадів (25 мм). Станом на 16:00 до Служби порятунку надійшло близько 10 повідомлень про надзвичайні події, які сталися внаслідок погіршення погодних умов. На даний момент підрозділи ДСНС працюють на місцях подій", - зазначили у відомстві.

Читайте також: Київ накрила сильна злива з градом

За даними рятувальників, заручниками водяного полону стали пасажири автівок та маршрутних таксі, що їхали містом саме під час зливи. Окрім того, допомога рятувальників знадобилась кареті "швидкої" допомоги - медики не змогли самостійно виїхати на проїжджу частину.

"На вулиці Руставі, у провулку Черкаський м. Запоріжжя та на трасі Харків-Сімферополь повалило дерева, які створювали загрозу для життя людей. Наразі рятувальники ліквідовують небезпеку. Окрім того, рятувальники відкачали воду у двох офісах Запоріжжя та в одному житловому будинку у м. Гуляйполе, які підтопило", - йдеться у повідомлені.

У Запоріжжі в багатоповерховому будинку злива йшла прямо у під'їзді. Стічна труба не витримала іспит негодою і лопнула. Як розповіла Укрінформу мешканка п'ятиповерхового будинку, розташованого за адресою вул. Європейська, 44, Олена Амирян, керуюча компанія без дозволу мешканців замінила залізну стічну трубу на пластикову. Тепер дощ йде всередині під'їзду.

Читайте також: Злива в Києві обвалила конструкції мосту на Теліги

За словами метеорологів, до кінця доби у місті, на території Запорізької області та по Азовському морю очікуються грози та шквали до 20 м/с.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-