Табір

Табір "Орлятко" закрили поки на 10 днів

Укрінформ
Дитячий центр оздоровлення та відпочинку "Орлятко" в Лиманському районі Донецької області, в якому масово отруїлися діти, закрито поки на 10 днів.

Питання компенсації за відпочинок, що не відбувся, вирішуватимуться з батьками індивідуально, повідомила

кореспондентові Укрінформу виконуюча обов'язки директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Наталія Чукова.

"Дитячий центр "Орлятко" закритий, всі батьки забрали своїх дітей. Поки його закрили на 10 днів, але потім вирішуватиметься питання, яким чином батькам буде виплачено або компенсацію за вартість путівки, або будуть запропоновані варіанти розподілу дітей в якісь інші табори. У кожному випадку з батьками вирішуватимуть питання індивідуально", - пояснила Чукова.

Вона зазначила, що на сьогодні в лікарнях Донецької області з легкою формою захворювання під наглядом лікарів залишаються ще четверо дітей, які отруїлися в таборі "Орлятко".

"Четверо в лікарнях, по одній дитині в різних містах. Просто вони поки що під наглядом. Там не важка форма,  не середньої тяжкості, всі хворі у легкій формі", - сказала керівник департаменту.

Вона додала, що хворих "діагностовано по-різному - у кого гастроентероколіт, у кого дизентерія; з усіх дизентерія була трохи більше, ніж у половини дітей".

Читайте також: Денісова розповіла, які ще інфекції виявили у таборі "Орлятко"

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення самопочуття, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію. Згодом кількість постраждалих від отруєння в таборі зросла до 94 осіб. За словами завідуючої відділенням епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторії Бочко, джерелом зараження дизентерією стали борщ і каша, яку співробітники харчоблоку розкладали брудними руками. Носієм інфекції була працівниця харчоблоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-