Стало відомо, якими стравами отруїлися діти у таборі

Стало відомо, якими стравами отруїлися діти у таборі "Орлятко"

Укрінформ
У Донецькому обласному лабораторному центрі назвали причину масового отруєння дітей у літньому таборі "Орлятко"

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Медики зауважили, що на цей час, практично всіх юних пацієнтів вже виписали з лікарень області, у більшості дітей задовільний стан. 

"На сьогоднішній момент у нас залишаються 4 людини. Одна в Костянтинівці та 3 особи - в Дружківці. Вони пізніше надійшли, тому закінчують курс лікування, і днями теж будуть виписані", - наголосив обласний дитячий інфекціоніст Дмитро Яковенко.

Представники Донецького обласного лабораторного центру тим часом провели низку досліджень та підтвердили, що у дітей дійсно гостра дизентерія Зонне. Це захворювання предається лише від людини до людини. Найімовірніше, працівники їдальні, які хворіють на дизентерію, брудними руками розкладали їжу дітям.

Читайте також: Денісова розповіла, які ще інфекції виявили у таборі "Орлятко"

"Дизентерія до дітей перейшла з борщу по-українськи і з вівсяної каші. Джерелом захворювання була співробітниця харчоблоку, яка була носієм. Тобто, у неї не було клінічних проявів, а збудник в ній був присутній. Через те, що на підприємстві було безліч санітарних порушень, стало можливим зараження їжі, яку давали дітям", - пояснила завідуюча відділенням епідеміологічних досліджень центру Вікторія Бочко.

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення самопочуття, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію. Згодом кількість постраждалих від отруєння у таборі зросла до 94 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-