Маршрутка, що розбилася під Житомиром, виїхала в рейс несправною - ГПУ

Маршрутка, що розбилася під Житомиром, виїхала в рейс несправною - ГПУ

Укрінформ
Розслідування ДТП на Житомирщині поблизу с. Глибочиця з'ясувало, що маршрутка, в якій загинули 10 осіб, виїхала в рейс несправною.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

"Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зіткнення маршрутного автобуса із вантажним автомобілем, що сталося поблизу с. Глибочиця у Житомирському районі, внаслідок чого загинули 10 осіб. У суботу, 21 липня 2018 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області власнику автобуса, водієм якого спричинено зіткнення, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 287 КК України (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Стан усіх постраждалих у ДТП на Житомирщині стабілізували

Розслідуванням установлено, що автобус марки D Volkswagen LT-35 належить жителю Рівненщини, який у порушення Правил дорожнього руху не забезпечив технічний стан транспортного засобу та його обладнання вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху, а також правил технічної експлуатації.

20 липня 2018 року зазначену особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня 2018 року близько 10.40 на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Глибочиця Житомирського району маршрутний автобус, який рухався у напрямку м. Житомира, зіткнувся із вантажною автомашиною із напівпричепом, унаслідок чого 9 пасажирів автобуса та водій загинули, ще 9 потерпілих із травмами різної тяжкості доставлені до медичних закладів для надання допомоги.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-