Контрабанда лісу: Парубій вірить, що новий закон зупинить браконьєрів

Контрабанда лісу: Парубій вірить, що новий закон зупинить браконьєрів

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу-кругляку передано на підпис Президенту України 9 липня.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook.

"Два тижні тому Верховна Рада ухвалила закон про кримінальну відповідальність за контрабанду лісу-кругляку. 9 липня я його підписав і передав на підпис Президенту України. Переконаний, що цей закон допоможе побороти не лише контрабанду лісу, а й браконьєрську вирубку українських лісів, а особливо лісів у Карпатах", - написав спікер.

Голова парламенту привітав позицію Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та рішення уряду щодо боротьби з незаконною вирубкою лісу і контрабандою.

Читайте також: Гройсман запитає в ЄС, який український ліс завозили на їхню територію

"Карпатські ліси – це скарб всього українського народу, вони – легені України. Не рубати, а насаджувати треба карпатські ліси", - наголосив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні уряду 18 липня Гройсман заявив, що Генеральна прокуратура, Державна аудиторська служба, Державна фіскальна служба, Національна поліція, Держгеокадастр розпочнуть перевірку всіх лісгоспів України за фактом контрабанди лісу.

Верховна Рада ухвалила 3 липня закон № 5495 "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалі".

Законом передбачено, що протиправне вивезення деревини карається позбавленням волі від 3 до 5 років. Якщо це зробила організована група – до 12 років.

Збільшено також штрафи за несанкціоновану вирубку і пошкодження лісу: з громадян - від 15 до 30, а з посадових осіб – від 75 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-