На Донеччині закрили табір, де отруїлися півсотні дітей

На Донеччині закрили табір, де отруїлися півсотні дітей

Укрінформ
У Лиманському районі Донецької області роботу табору, в якому 16 липня отруїлися діти, припинено до з'ясування усіх обставин та усунення наслідків.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«На Донеччині отруїлися діти... Роботу дитячого центру припинено до з'ясування усіх обставин та усунення наслідків», - йдеться у повідомленні.

В ОДА уточнили, що зараз 49 осіб госпіталізовано до Лиманської, Слов'янської та Краматорської лікарень з симптомами захворювання на гостру кишкову інфекцію. Серед госпіталізованих - 46 дітей віком від 8 до 19 років та троє дорослих, які перебували у дитячому центрі оздоровлення та відпочинку «Орлятко», що у Лиманському районі.

Читайте також: Прокуратура відкрила справу через отруєння дітей у таборі на Донеччині

За інформацією департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації, усім пацієнтам надається кваліфікована медична допомога. Створена комісія з розслідування цього випадку та з'ясування його причин. 

Як повідомляв Укрінформ, Слов'янською місцевою прокуратурою невідкладно відреаговано на масове отруєння 60 дітей у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку. Встановлено, що у понеділок, 16 липня, після вечері 60 дітей відчули недомагання, підвищення температури та нудоту. Прийнято рішення про госпіталізацію всіх дітей, які відчули недомагання. Вік госпіталізованих від 9 до 16 років.

За вказаним фактом внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

Всього у таборі на оздоровленні перебуває 134 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-