Дніпроазот озвучив умову відновлення виробництва хлору

Дніпроазот озвучив умову відновлення виробництва хлору

Укрінформ
Відновлення підприємством "Дніпроазот" виробництва хлору для очищення питної води буде можливе після підвищення цін на продукцію.

На сьогодні відповідне економічне обгрунтування щодо необхідності підвищення цін на вироблену продукцію направлене в Антимонопольний комітет, повідомляється на сайті "Дніпроазоту" - єдиного національного виробника рідкого хлору, що постачається водоканалам країни і використовується для знезараження питної води і водовідведення стічних вод.

"Відповідне звернення спрямоване 02.07.2018 в Антимонопольний комітет України і перебуває на розгляді вже два тижні. Мета цього звернення - отримати висновок про можливість зміни (підвищення) підприємством ціни на рідкий хлор і відповідності вищезгаданих дій АТ «Дніпроазот» положенням антимонопольного законодавства України. Нова ціна на хлор, яку пропонує встановити наше підприємство, відповідає середньоринковій у 2018 році», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробництво аміаку і карбаміду в АТ "Дніпроазот" стало економічно невигідним у зв'язку зі значним подорожчанням енергоресурсів, зокрема, природного газу. На сьогодні підприємство  зупинене повністю. У тому числі, зупинила свою роботу хлорна група цехів, обсяг виробництва якої становить 10% від загального обсягу продукції "Дніпроазоту".

"Обладнання з виробництва хлору знаходиться в робочому стані й готове до використання і відновлення виробництва у будь-який момент. Адміністрація АТ "Дніпроазот", розуміючи всю важливість і значущість цього питання, готова вже зараз укласти прямі контракти (без підприємств-посередників) на постачання рідкого хлору. Ці контракти набудуть чинності відразу ж після отримання роз'яснень від АМКУ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Питна проблема: в Ужгороді теж закінчується хлор

Як повідомляв Укрінформ, в Україні можуть виникнути проблеми з централізованим водопостачанням через припинення поставок і зупинку виробництва рідкого хлору на заводі "Дніпроазот". Часткова, а тим більше цілковита зупинка виробництва хлору, несе загрозу епідеміологічної катастрофи в Україні, особливо в літній період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-