Вакцину для профілактики сказу направили в регіони - МОЗ

Вакцину для профілактики сказу направили в регіони - МОЗ

Укрінформ
Антирабічні вакцини для профілактики сказу, які Україна закупила у кількості понад 39 тисяч доз, направлено в регіони.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Україна закупила понад 39 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Усі вакцини  вже передано в регіони", - йдеться у повідомленні.

Антирабічні вакцини, що призначені для профілактики та лікування сказу у дітей та дорослих, були закуплені і доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за кошти Державного бюджету. Ці вакцини вироблені у Франції, мають сертифікат якості GMP та є прекваліфікованими ВООЗ. 

У МОЗ нагадали, що сказ – це гостра інфекційна хвороба, що вражає центральну нервову систему. Джерелом вірусу сказу є різні хижі та домашні  тварини. Вірус передається від хворих тварин через укус або ослинення шкіри чи слизових оболонок, особливо якщо на них є мікротравми.

Читайте також: В Україні оновили календар щеплень - Супрун показала зміни

Тому антирабічну вакцину застосовують для  первинної імунізації людей, які були в контакті або були вкушені скаженими, підозрілими на сказ або невідомими тваринами. Подальша ревакцинація проводиться згідно зі схемою лікувально-профілактичної імунізації.

Антирабічною вакциною також проводять профілактичну імунізацію людям, робота яких пов'язана з ризиком зараження: співробітникам лабораторій, які працюють з вуличним вірусом сказу, ветеринарам, мисливцям, лісникам та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-