Співучасницю нападу на

Співучасницю нападу на "кіборга" засудили до умовного покарання

Укрінформ
Подільський районний суд міста Києва засудив до умовного покарання у вигляді трьох років з випробувальним терміном на один рік підозрювану у нападі на "кіборга" Дмитра Вербича Катерину Лапінську.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

"Суд засудив до умовного покарання у вигляді трьох років з випробувальним терміном на один рік. Вказана угода була затверджена минулого тижня Подільським районним судом міста Києва, укладена на підставі письмової згоди потерпілого та його представника - це є обов'язковою умовою для підписання угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваною, саме згода потерпілої сторони. І цю позицію вони підтвердили у ході судового засідання. Крім того, під час засідання обвинувачена принесла публічні вибачення потерпілому, суд це врахував", - повідомила вона.

Також речниця уточнила, що підставою для укладання такої угоди було "беззаперечне і у повному обсязі" визнання підозрюваною вини в інкримінованому злочині. 

"Зважаючи на те, що злочин, в якому вона обвинувачується, за частиною 2 статті 296 є злочином середньої тяжкості, що вказана особа не була засуджена раніше і повністю визнає вину та щиро розкаюється, не брала активної участі в нанесенні ушкоджень потерпілому і її діями завдано найменшу шкоду потерпілому, суд вказану угоду затвердив, призначив їй узгоджено зі стороною потерпілого покарання та поклав на неї обов'язки повідомляти про зміну проживання, роботи, навчання, виїзду за кордон та з'являтись на будь-яку вимогу суду", - зазначила Максимець.

Водночас речниця прокуратури уточнила, що наразі рішення суду ще не набрало законної сили і до набрання законної сили обвинуваченій Лапінській змінили запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання.

"У разі, якщо вона порушить умовний термін покарання, визначений їй судом, їй загрожує три роки реального позбавлення волі. Вказана угода повністю відповідає вимогам КПК, а також покарання відповідає відповідній санкції статті", - додала Максимець.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня у центрі Києва невідомі напали на учасника бойових дій на Донбасі, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича. За даними поліції, напад скоїли троє хлопців та двоє дівчат, які були одягнені у маски. Вони накинулися на військового з ножем, унаслідок чого він дістав колото-різане поранення в спину. Поліція Києва за фактом нападу відкрила кримінальне провадження.

Читайте також: Суд лишив під вартою підозрювану у нападі на "кіборга"

ЗМІ повідомляли, що 6 травня у Харкові співробітники СБУ затримали групу молодих людей, які підозрюються у побитті "кіборга".

7 травня Київська місцева прокуратура № 7 повідомила про підозру у цій справі 25-річній жінці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-