На Вінниччині прокуратура відсудила в

На Вінниччині прокуратура відсудила в "Укртелекому" орендовані приміщення шкіл

Укрінформ
На Вінниччині прокуратура відсудила в «Укртелекому» орендовані приміщення освітніх закладів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«Господарський касаційний суд у складі Верховного Суду поставив крапку у судових справах за позовами Вінницької місцевої прокуратури про визнання недійсним договору оренди частини приміщення навчального закладу «Укртелекомом» і  зобов’язання повернути частину приміщення навчального закладу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокуратура звернулася до суду з приводу визнання недійсними договорів оренди, укладених між відділом освіти Вінницької районної державної адміністрації та ПАТ «Укртелеком», стосовно оренди частини приміщення Вінницько-Хутірського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа 1-ІІІ ступенів-дошкільний навчальний заклад Вінницького району та Комунального закладу «Прибузький навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Вінницького району Вінницької області». Йшлося про використання приміщень площею 29,8 кв м та 16,59 кв м відповідно.

У 2017 році Господарський суд Вінницької області відмовив у задоволенні позовів прокурора і визнав правомірними договори оренди, а відтак і право «Укртелекому» використовувати приміщення навчальних закладів  з метою підприємницької діяльності.

Читайте також: На Рівненщині триває голодування проти закриття гімназії

Вінницька обласна прокуратура оскаржила це рішення, і Рівненський апеляційний господарський суд скасував зазначене рішення та постановив нові, якими позови прокурора задоволено. Із такими рішеннями не погодився ПАТ «Укртелеком» та подав касаційні скарги задля їх скасування.

Остаточні рішення у цих справах прийняті касаційним господарським судом у складі Верховного Суду, який відхилив касаційні скарги ПАТ «Укртелеком» та залишив у силі постанови Рівненського апеляційного господарського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-