На Житомирщині поліцейські затримали вантажівку із понад двома тоннами бурштину

На Житомирщині поліцейські затримали вантажівку із понад двома тоннами бурштину

Фото
Укрінформ
В Ємільчинському районі Житомирської області поліцейські затримали автомобіль, що перевозив велику партію нелегального бурштину.

Як повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області, 3 липня близько 15.00 на автодорозі Коростень-Новоград-Волинський інспектори групи реагування ПП Ємільчинського відділення поліції під час забезпечення безпеки дорожнього руху за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Renault Master».

Під час огляду транспортного засобу у ньому було виявлено близько 80 наповнених мішків. На запитання про багаж водій, як з’ясувалось житель м. Олевська, помітно занервував. Відтак поліцейські уважніше придивились до мішків і виявили у них бурштин.

"За попередніми підрахунками, партія у 80 мішках містить понад 2 тонн каміння. Відтак на місце події прибули бійці роти поліції особливого призначення, слідчо-оперативні групи Ємільчинського відділення і Головного управління Нацполіції в області, а також працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції", - повідомив начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Транспортний засіб разом із багажем затримано та доставлено до главку для проведення необхідних слідчих дій.

Читайте також: У пункті пропуску «Рава-Руська» виявили 7 кг бурштину

Попередня правова кваліфікація події – стаття 198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з'ясовують походження та призначення вантажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-