Поліція розслідує загибель ромки у Берегові як умисне вбивство

Поліція розслідує загибель ромки у Берегові як умисне вбивство

Укрінформ
Поліція Закарпатської області встановлює осіб, причетних до вбивства молодої жінки у Берегові. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за  статтею «умисне вбивство».

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції в Закарпатській області.

"Спеціалісти Берегівського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління Національної поліції в Закарпатській області встановлюють осіб, причетних до вбивства молодої жінки в Берегові. За даним фактом відкрито кримінальне провадження", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вчора, 1 липня, на лінію «102» надійшло повідомлення про виявлення непритомної жінки на одній із вулиць Берегова. Її до приїзду поліції забрали медики, проте врятувати життя пацієнтці не вдалося. На шиї 30-річної мешканки Берегова виявлено поранення. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України, тобто умисне вбивство.

Співробітники Берегівського відділу поліції спільно з правоохоронцями з Головного управління Національної поліції в Закарпатській області встановлюють осіб, причетних до вбивства. На даному етапі в ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції не знайшли мотивів вбивства, пов'язаних із гендерною, расовою чи іншою дискримінацією. Додаткову інформацію за кримінальним провадженням поліція повідомить згодом. 

За повідомленням місцевого видання «Новини Закарпаття», у неділю в закарпатському місті Берегово на території залізничного депо ножем смертельно поранили місцеву ромку. Поранена жінка втекла від нападників та добігла до будинку одного із місцевих жителів, де від поранення померла. Жінці близько 30-ти років. За словами місцевих ромів, її намагався вбити хтось «чужий».

Читайте також: На Закарпатті невідомі вбили ромку - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 24 червня група молодиків напала на ромський табір і зарізала людину. Убитий – ромський юнак. Його звали Давид Попп. Поліція встановила 14 осіб, які підозрюються у нападі на ромське поселення у Львові. 

Зокрема, 8 нападників затримали. Вони визнали, що є учасниками незареєстрованого угруповання «Твереза і зла молодь».

Раніше глава Нацполіції пообіцяв вжити заходів для захисту ромів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-