На Донеччині затримали інтернет-пропагандиста «руського мира»

На Донеччині затримали інтернет-пропагандиста «руського мира»

Укрінформ
У Донецькій області затримано мешканця Маріуполя, який проводив активну антиукраїнську пропаганду у соціальних мережах.

Про це у вівторок повідомили в прес-службі  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Співробітники Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, залучені до Операції об’єднаних сил, затримали мешканця Маріуполя, який здійснював активну антиукраїнську пропаганду у соцмережах», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці виявили та задокументували, що 52-річний учасник однієї з радикальних Інтернет-спільнот поширював у мережі сепаратистські матеріали, спрямовані на загострення суспільно-політичної обстановки в регіоні, намагався провокувати масові акції протесту, закликав до зміни меж території України в антиконституційний спосіб, а також підтримував терористичну діяльність незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР».

Читайте також: На Донеччині здався бойовик з позивним "Вовк"

У рамках відкритого кримінального провадження за місцем проживання зловмисника співробітники СБУ вилучили комп’ютерне обладнання з доказами його протиправної діяльності.

Прихильнику «руського мира» оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-