Гройсман розповів про проблеми з “Доступними ліками” у регіонах

Гройсман розповів про проблеми з “Доступними ліками” у регіонах

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не в усіх регіонах громадяни мають доступ до програми безкоштовних лікарських засобів “Доступні ліки”.

Про це він сказав під час розширеної наради щодо забезпечення громадян ліками і медичними виробами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Коли ми забезпечили програму “Доступні ліки”, то в одних областях у нас сотні аптек працюють по цьому, а в інших областях тільки одиниці. Це означає, що українські громадяни у залежності, де вони проживають, мають неоднаковий доступ до безкоштовного лікування”, - сказав Гройсман.

У цьому зв’язку він наголосив, що центральній владі спільно з місцевою потрібно “максимально широко” розповсюджувати програму “Доступності ліків”, аби дійти до найменшого села.

Читайте також: Супрун розповіла про епідемію туберкульозу в Україні

Водночас він зазначив, що за час функціонування програми “Доступні ліки” понад 21 млн рецептів видано на отримання безкоштовних ліків.

Як повідомлялося, у квітні 2017 року розпочала роботу урядова програма “Доступні ліки” — механізм повної або часткової оплати лікарських засобів, що включені до деталізованого опису з бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-