Обшук у харківського голови району: знайшли незадекларовані коштовності

Обшук у харківського голови району: знайшли незадекларовані коштовності

Укрінформ
Слідчі прокуратури Харківської області повідомили про підозру голові адміністрації одного з районів Харкова через незадекларовані коштовності.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн, які були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального провадження. У той же час, у декларації голови адміністрації ані за 2016, ані за 2017 роки даних про ювелірні вироби на зазначену суму немає", - зазначили у прес-службі.

У прокуратурі нагадали, що відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний зазначити у декларації відомості про цінне майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. 

Тож відомство звернулося до суду з клопотаннями про обрання голові райадміністрації запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від виконання службових обов’язків на час проведення слідства.

Досудове розслідування триває.

Посадовцю повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

За інформацією джерела у Харківській міськраді, йдеться про голову адміністрації Новобаварського району Харкова Тетяну Цибульник.

Читайте також: Начальника Миколаївського СІЗО відправили під нічний домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, у березні керівник харківської громадської організації "Антикорупційний блок учасників АТО" Антон Сосницький написав у Facebook про обшук в кабінеті голови Новобаварської РДА Харкова Тетяни Цибульник та надрукував фото речей, знайдених правоохоронцями: членський квиток "Партії регіонів", георгіївська стрічка, бюлетені соцопитувань, коштовності.

Обшук проведено у рамках кримінальної справи за статтею "привласнення чи розтрата майна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-