Майже тисяча пошкоджених будівель: на Закарпатті рахують збитки від граду

Майже тисяча пошкоджених будівель: на Закарпатті рахують збитки від граду

Фото
Укрінформ
Оперативний штаб облдержадміністрації підрахував кількість об’єктів, пошкоджених градом та буревієм, що накрив Закарпаття 12 й 13 червня. Від негоди постраждали три райони – Іршавський, Тячівський і меншою мірою Хустський.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

«Оперативний штаб облдержадміністрації підрахував кількість об’єктів, пошкоджених градом та буревієм, що накрив Закарпаття 12 й 13 червня. Від негоди постраждали три райони – Іршавський, Тячівський і меншою мірою Хустський», – написав Москаль.

Наразі, за його словами, вже обліковано, що загалом негода пошкодила 851 покрівлю житлових будинків і споруд, 14 закладів освіти, 7 – культури, 4 – охорони здоров’я, 2 адмінбудівлі сільрад і 1 дитсадок. Крім того, пошкоджені автомобільна дорога місцевого значення Бедевля – Руня (близько 1 км) та комунальна дорога в присілку Глиняний с. Бедевля (500 м) на Тячівщині.

Читайте також: Буковина оговтується від граду, що побив дахи й автомобілі

Станом на 10.00 четверга знеструмленими на Закарпатті залишаються 6 сіл Тячівського та Хустського району, із них 3 - частково. Сьогодні протягом дня електроенергія буде відновлена у повному обсязі.

В ОДА зазначають, що у разі, якщо загальна сума шкоди досягне 55,8 млн гривень, буревій із градом, що пронісся Закарпаттям у вівторок і середу, буде визнаний надзвичайною ситуацією регіонального рівня, що є підставою для виділення компенсації з Державного бюджету України.

Фото: moskal.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-