У Дніпропетровській області ліквідовано конвертаційний центр

У Дніпропетровській області ліквідовано конвертаційний центр

Укрінформ
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 120 млн грн, через який фігуранти привласнювали бюджетні кошти.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

«В рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з різних регіонів України щодо ухилення від сплати податків та незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівкову. Для реалізації злочинних намірів фігуранти створили низку підконтрольних підприємств, використовуючи реквізити яких протягом 2017-2018 рр. проконвертували понад 120 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що клієнти конвертцентру перераховували на рахунки підконтрольних фігурантам компаній кошти за нібито придбані товари чи послуги. У подальшому ці кошти знімалися готівкою та передавалися клієнтам, за вирахуванням певного відсотка, який слугував нагородою за незаконні послуги.

Читайте також: Генпрокуратура назвала причину обшуків у ДФС Житомирщини

Окрім того, фігуранти використовували реквізити компанії-сільгоспвиробника, через які отримували з бюджету дотаційні грошові кошти, що фактично використали для особистого збагачення, зокрема, здійснили будівництво пекарні та ресторану.

За результатами проведених заходів вилучено 295 тис. грн готівкою, 6 відбитків печаток підконтрольних підприємств, чорнові записи, первинну фінансово - господарську та бухгалтерську документацію підконтрольного сільськогосподарського підприємства та ін.

Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-