У Херсонській ОДА скаржаться, що браконьєри екіпіровані краще, ніж армія

У Херсонській ОДА скаржаться, що браконьєри екіпіровані краще, ніж армія

Укрінформ
Річні обсяги браконьєрського вилову риби на Херсонщині можуть значно перевищувати обсяги її законного промислового вилову в області.

Про це заявив у вівторок на засіданні колегії Херсонської облдержадміністрації, доповідаючи з питання "Про виконання заходів щодо боротьби з браконьєрством в області", директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрій Попутько, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Херсонська обласна державна адміністрація стурбована ситуацією, яка останніми роками склалася з водними біоресурсами (в регіоні - ред.)... Із кожним роком запаси скорочуються. Скорочення запасів промислових видів риб відбувається внаслідок несанкціонованих браконьєрських виловів, обсяги яких, до речі, можуть за рік значно перевищувати обсяги промислового вилову", - сказав Попутько.

Читайте також: Браконьєрів оштрафували на 2,5 мільйона за незаконний вилов риби

Водночас, як заявив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв, "браконьєри на сьогодні облаштовані, екіпіровані навіть краще, ніж, напевно, підрозділи Збройних Сил України".

За оприлюдненою на засіданні інформацією правоохоронців, наразі нинішня ситуація в галузі водних біоресурсів в області характеризується посиленням процесу криміналізації. Як поінформував начальник відділення поліції в порту "Херсон" Максим Жарков, лише під час цьогорічної операції "Нерест" працівниками відділення було вилучено у браконьєрів близько 10 тонн незаконно виловленої риби та понад 30 кілометрів сіток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-