Загиблих від вибуху в нічному клубі Сум немає – ОДА

Загиблих від вибуху в нічному клубі Сум немає – ОДА

Укрінформ
Загиблих від сьогоднішнього вибуху гранати у нічному клубі Сум немає.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник управління охорони здоров’я Сумської ОДА Сергій Бутенко.

„У результаті вибуху постраждали семеро відвідувачів закладу віком від 20 до 34 років, з них одна дівчина. Двоє потерпілих госпіталізовані до Сумської міської лікарні № 5, решта – до обласної клінічної лікарні. Їхній стан характеризується як середньої тяжкості. Важких осколкових поранень немає. З ними у двох операційних працюють хірурги, судинні хірурги. Мені через кожні півгодини доповідають про стан госпіталізованих, і наразі підстав говорити про те, що життя когось із них знаходиться під загрозою, немає”, - зазначив Бутенко.

За його словами, на місце події виїжджали 5 бригад „швидкої допомоги”.

Крім 7 госпіталізованих, за медичною допомогою звернувся також охоронець закладу та ще один відвідувач, який захотів лікуватися амбулаторно.

Як повідомлялося, сьогодні, 10 червня, близько 6-ї години ранку у нічному клубі „Luna”, розташованому у спальному районі обласного центру, стався вибух, в результаті чого постраждало 7 осіб. Була також непідтверджена інформація, що один з постраждалих загинув.

Читайте також: Рятувальники у Львові ліквідували пожежу у спорткомплексі Міноборони

Затримано 28-річного сумчанина, якого охоронці перед цим не хотіли пропускати до розважального закладу. Тоді той, одягши балаклаву, на сходовому майданчику перед клубом шбурнув гранату у людей.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України, на обрання запобіжного заходу він чекатиме в ізоляторі тимчасового тримання.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч.2 ст.15/ч.2 ст.115 (закінчений замах на вбивство з хуліганських мотивів), ч.1 ст.263 (незаконне поводження з бойовими припасами) та ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України.

Досудове слідство проводить Слідче управління ГУ НП В Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Наразі з’ясовуються причини та обставини події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-