Одесити пікетують облуправління поліції після нападу на активіста

Одесити пікетують облуправління поліції після нападу на активіста "Автомайдану"

Укрінформ
Близько двадцяти одеситів, переважно активістів патріотичних організацій, пікетують будівлю Одеського облуправління Нацполіції на знак протесту проти безкарних нападів злочинців на місцевих громадських діячів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вимагаємо зустрічі з генералом Головіним", - заявляють учасники пікетування.

Час від часу лунають скандування "Ганьба!" на адресу керівництва ГУ НП в області, що допустило розгул у місті проросійських сепаратистів.

Після чергового нападу на громадського діяча і телеведучого Устименка люди вимагають невідкладної зустрічі з очільником ГУ НП Дмитром Головіним.

Після повідомлення про те, що генерал Головін поїхав на місце злочину, частина пікетувальників теж вирушила на вул. Фонтанська дорога, де двоє невідомих молодиків спортивної статури очікували на лідера одеського відділення "Автомайдан", напали на Устименка о 14 год. 30 хв. і завдали удару ножем у стегно, коли він виходив з воріт будівлі Суспільного телебачення. Устименко веде там передачу «Тема дня».

Наразі Устименко в лікарні, де йому надається медична допомога, повідомив радник очільника ГУ НП в області Руслан Форостяк.

За його словами, під час нападу двох невідомих Устименко отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, рублену рану лівої скроні, забій грудної клітини, колото різану рану лівої сідниці. Слідчо-оперативна група веде розслідування обставин події, вирішується питання про правову кваліфікацію події та внесення відомостей до ЄРДР.

Читайте також: В Одесі на активіста "Автомайдану" напали з ножем

"Слідство ведуть співробітники Шевченківського відділення поліції Одеси", - додав Форостяк.

Це вже друга спроба замаху на вбивство українських активістів в Одесі протягом місяця. 1 травня зловмисник стріляв у екс-лідера "Правого сектора" Сергія Стерненка, а пізніше на нього ввечері напали біля місця проживання двоє зловмисників, одного з яких Стерненко знешкодив. Іншого нападника поліція відпустила після допиту, надавши статус свідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-