Суд над Кернесом знову перенесли - із засідання пішли двоє свідків

Суд над Кернесом знову перенесли - із засідання пішли двоє свідків

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесли: двоє з п'яти свідків пішли із засідання.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"До суду прибули Геннадій Кернес з охоронцями Євгеном Сміцьким і Віталієм Блінніковим, їхні адвокати, потерпілий Сергій Ряполов зі своїм адвокатом, п'ять свідків. На засіданні допитали свідка обвинувачення, який у січні 2014 року працював у McDonalds, але, за його словами, він дізнався про події лише під час допиту в прокуратурі. Також допитано свідка захисту - оператора мобільного зв'язку і ще одного - експерта, який спеціально прибув з Києва. Оператор не зміг чітко пояснити, чому передав конкретні дані особі, яка не уповноважена на їхнє отримання. Експерт же підтвердив рентгенівськими даними наявність перелому носа у потерпілого, але не зміг засвідчити, коли саме факт мав місце", - зазначив адвокат.

За його словами, поки допитували цих свідків, ще двоє свідків захисту - представники Генпрокуратури виїхали з суду, посилаючись на невідкладні справи: "До них у захисту є запитання, і вони пообіцяли приїхати на чергове засідання".

Читайте також: Суд над Кернесом перенесли – знову не прийшли свідки

"В результаті, суддя Антонов переніс слухання справи на 11 червня, на 11:00", - додав адвокат.

За його словами, захист попросив суд на наступному засіданні забезпечити відеозв'язок з одним зі свідків у зв'язку зі станом його здоров'я.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців перенесли на 4 червня: не з'явився жодний з решти шести свідків обвинувачення.

21 травня засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців тривало всього 15 хвилин: жодний зі свідків не з'явився. Ще не допитані 7 свідків захисту і 9 - обвинувачення.

24 квітня на засідання Київського райсуду Полтави доставлені четверо з 15-ти свідків обвинувачення, інші знаходяться за межами України.

19 березня у Київському райсуді Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, вивчали речові докази, надані стороною обвинувачення, зокрема, серветку зі слідами крові потерпілого Сергія Ряполова як речовий доказ його побиття. Адвокати відмовилися розглядати цей речовий доказ, вважаючи його отриманим без протоколу і дотримання правил зберігання.

12 березня Київський райсуд Полтави за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть бути доказом у суді, оскільки отримані з порушенням закону.

Типові відповіді свідків обвинувачення, а їх більше 70-ти, на питання держобвинувачення про події у Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю".

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-