Одинадцять вишів Донеччини запросили абітурієнтів з окупованих територій

Одинадцять вишів Донеччини запросили абітурієнтів з окупованих територій

Укрінформ
У Маріупольському палаці культури "Український палац" пройшов День відкритих дверей освітнього проекту "Донбас - Україна".

Одинадцять вищих учбових закладів запросили до себе абітурієнтів з окупованих територій. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор департаменту освіти Маріупольської міської ради Тетяна Братчикова.

"На сьогоднішньому заході виступили представники одинадцяти вузів, до яких можуть вступити абітурієнти з тимчасово окупованих територій. Вони розповіли про свої заклади та про те, як відбуватимуться вступні іспити", - сказала Братчикова.

Вона зазначила, що до вишів Донеччини, які беруть участь в освітньому проекті "Донбас - Україна", зможуть вступити усі бажаючі з окупованої території України, без квотних обмежень. Для цього потрібно лише здати іспити з української мови та історії України, щоб отримати документ про базову або повну середню загальну освіту. Після цього абітурієнти зможуть вступити до того закладу, який буде готовий їх прийняти.

У Маріуполі є шість таких учбових закладів: Приазовський державний технічний університет, Маріупольський державний університет, Маріупольський будівельний коледж, Азовський морський інститут Національного університету «Одеська морська академія», Маріупольський механіко-металургійний коледж Державного вищого навчального закладу «Приазовський державний технічний університет» та Маріупольський коледж мистецтв.

За словами Братчикової, у сьогоднішньому заході взяли участь також заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій  та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука і державний експерт директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти та науки України Віталій Носок.

Читайте також: Магістратура: у Міносвіти нагадали про дедлайн реєстрації на ЗНО

Як відомо, вступ за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас – Україна» та "Крим - Україна" передбачає, що абітурієнту не обов'язково складати ЗНО, мати при собі паспорт або атестат про загальну середню освіту державного зразка. Достатньо до 20 липня подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах, які розпочнуть свою роботу вже з 4 червня. Освітні центри для спрощеного вступу працюватимуть з 4 червня до 28 вересня в Одеській, Херсонській, Донецькій та Луганській областях. 

Повний список учасників освітнього проекту, перелік спеціальностей та конкурсних предметів при вступі на основі повної загальної середньої освіти можна знайти на сайті Міністерства освіти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-