Синоптик розповіла, чим вражатиме перший тиждень літа

Синоптик розповіла, чим вражатиме перший тиждень літа

Укрінформ
Погоду на вихідних визначатиме антициклон, тому суттєві опади малоймовірні, лише на заході очікуються грози. Температура повітря в більшості областей протягом вікенду буде комфортною - 24-28 градусів тепла. У середу, 6 червня, знову похолодає до 19-24 градусів.

Про це повідомила у четвер своєму метеоблозі синоптик Наталка Діденко.

За її словами, 1 червня зниження температури повітря в тилу холодного атмосферного фронту покаже +19+24 градуси, в західних областях втримається тепла погода, +23+27 градусів. Повсюди переважатиме суха повітряна маса, лише в західній частині ввечері пройде короткочасний дощ із грозою.

2 та 3 червня, вихідними, в Україні погоду визначатиме антициклон, тому суттєві опади малоймовірні. В західних областях черговий атмосферний фронт зумовить коливання атмосферного тиску та грозові дощі, наголосила Діденко.

За її даними, температура повітря в більшості областей протягом вікенду буде комфортною, +24+28 градусів.

4 червня синоптична ситуація практично не зміниться.

5 червня Україну перетинатиме атмосферний фронт, тому очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. Південна частина уникне опадів, там втримається висока пожежна небезпека, повідомила синоптик.

6 червня, за фронтом, опадів поменшає, переважатиме суха погода, проте очікується зниження температури повітря до +19+24 градусів.

"5-6 червня у більшості областей України посилиться вітер. Хто займається будівництвом, візьміть це до уваги", - попередила Діденко.

Наступного четверга, 7 червня, погода стабілізується, знову антициклон, суха тепла погода з температурою повітря +24+28 градусів у більшості областей України.

Читайте також: Київська погода до понеділка "триматиме" брудне повітря

Як зазначила синоптик, у Києві найближчими днями ймовірність опадів припадає на 1 червня та 5 червня. 5 червня ця ймовірність очікується більшою, із грозами та поривчастим вітром.

У решту часу в столиці переважатиме суха погода.

Температура повітря коливатиметься в межах +24+27 градусів, 31 травня та 5 червня очікується +26+29 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-