Порошенко взяв участь у відкритті нового корпусу центру репродукції людини

Порошенко взяв участь у відкритті нового корпусу центру репродукції людини

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії відкриття нового лікувального корпусу Прикарпатського центру репродукції людини.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Ваша робота надзвичайно корисна – ви робите так, щоб українців було більше. Більше півтори тисячі родин отримують велике щастя, матері – материнства, завдяки вашій невтомній праці”, - сказав Порошенко на зустрічі з колективом лікарні.

За його словами, співробітники центру репродукції не просто вирішують проблеми людини чи родини, а сприяють поліпшенню демографічної ситуації у країні.

Водночас Порошенко висловив переконання, що задля поліпшення цієї ситуації необхідна не лише робота медиків – потрібно створити відповідні соціальні умови: підвищити рівень життя людей, заробітну плату, доходи, які вони можуть отримувати, створити умови для інвестиційного клімату.

Глава держави також наголосив, що українські лікарі є найкращими в світі.

Читайте також: В Україні створять стратегію регіонального розвитку сіл - Порошенко

“Вони (лікарі — ред.) всього навчаться. Обладнання все купимо, візьмемо кредит, але ми маємо змінювати державу”, - додав Президент.

Він вручив директору Центру сертифікат на обладнання для проведення операцій лапароскопічним методом.

Державний заклад «Прикарпатський центр репродукції людини» МОЗ України – спеціалізований державний медичний заклад, призначений для надання медичної допомоги безплідним сім’ям. Центр є лікувально-профілактичним закладом і успішно працює 25 років.

До Прикарпатського центру репродукції людини щороку вперше звертається по допомогу близько 3000 безплідних пар. Стаціонарне лікування отримують понад 1400 жінок.

З 2004 року Центр виконує Державну програму надання першої спроби лікування безпліддя методиками допоміжних репродуктивних технологій за бюджетні кошти.

Вартість виконаних будівельних робіт на новому лікувальному корпусі у 2017 році становила 66 410 тис. гривень. Зокрема, встановлено тепловий насос для забезпечення потреб у гарячій воді, пасажирський та медичний ліфти, сучасні вентиляційні установки з підігрівом або охолодженням повітря, що подається в приміщення та змонтовано сучасну серверну, змонтовано модульну котельню.

Лекційну аудиторію обладнано сучасною мультимедійною системою з можливістю онлайн-трансляцій оперативних втручань. У корпусі утеплено фасад і покрівлю та встановлено двохкамерні склопакети, енергоощадне освітлення. Також створено типовий відокремлений операційний блок з двома операційними, обладнаними найсучашнішою апаратурою та сучасною операційною вентиляційною системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-