Під Хмельницьким чиновник на службовому авто в'їхав у лісовоз - двоє загиблих

Під Хмельницьким чиновник на службовому авто в'їхав у лісовоз - двоє загиблих

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині, при в'їзді до обласного центру, автомобіль Nissan Leaf під керуванням посадовця Хмельницької міськради врізався у лісовоз КамАЗ, який стояв на узбіччі.

Як повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області, в результаті ДТП двоє пасажирів легковика загинули, водій, пасажирка та троє дітей отримали травми і госпіталізовані.

"Працівники поліції розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 29 травня близько 23:50 години на Вінницькому шосе, на в‘їзді до міста Хмельницького. За попередніми даними, 38-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Nissan Leaf, не врахував дорожньої обстановки, з’їхав на узбіччя та допустив зіткнення з причепом автомобіля «Камаз» під керуванням 39-річного жителя м. Красилів, який зупинився на узбіччі дороги для ремонту", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що двоє пасажирів автомобіля Nissan, жителі Хмельницького 1985 та 1986 р.н., загинули на місці події. Водій Nissan та четверо пасажирів, серед яких 30-річна жінка та троє дітей 2007-2009 років народження, отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості. Потерпілі госпіталізовані до Хмельницької обласної лікарні. Одна дитина перебуває у важкому стані. 

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. До суду направлені клопотання про призначення низки експертиз, в тому числі на стан алкогольного сп‘яніння.

Водія затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний момент встановлено, що він є посадовцем мерії  Хмельницького, якій також належить легковий автомобіль, причетний до ДТП.

Голова Хмельницької міськради Олександр Симчишин на брифінгу назвав ім'я чиновника, який спричинив смертельну аварію. Ним виявився директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв. Симчишин пообіцяв, що чиновника звільнять уже сьогодні.

При цьому мер Хмельницького підкреслив, що ні звільнення, ні можливе ув'язнення не стануть для посадовця більшим покаранням, ніж те, яке він вже отримав, - Наталія Докторук, яка загинула у нічній ДТП, була нареченою Миколаїва. Вони збиралися одружитися вже наступного місяця.

Читайте також: На Кіровоградщині автобус із шахтарями врізався в авторефрижератор

Симчишин підтвердив, що в розпорядженні департаменту освіти дійсно був автомобіль Nissan Leaf, але підкреслив: поза службою використовувати цей транспорт працівникам було заборонено. Тепер правила буде переглянуто, і вони стануть ще більш жорсткими.

Речник Хмельницького ГУ Нацполіції Інна Глега повідомила, що затриманий учасник ДТП відмовляється свідчити; при цьому до затримання він казав, що не пам'ятає, як сідав за кермо. Наразі проводиться низка експертиз.

Що ж до КамАЗу, у який врізався Nissan Leaf, його водій заявив, що зупинився на узбіччі для проведення ремонту. За його словами, аварійні вогні були включені, знак аварійної зупинки виставлений. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-