Одеська поліція: переїзд Стерненка до Києва може розглядатися як ухиляння від слідства

Одеська поліція: переїзд Стерненка до Києва може розглядатися як ухиляння від слідства

Виправлено
Укрінформ
Переїзд екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка до Києва, де йому зробили операцію, може розглядатися як ухиляння від слідчих дій.

Про це заявив радник голови ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк.

Коментувати інформацію про можливе взяття під охорону Стерненка та його дівчини у прес-службі одеської поліції відмовилися, посилаючись на ст.3 Закону України «Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві», і заявили, що відомості про заходи безпеки та осіб, взятих під захист, є інформацією з обмеженим  доступом.

Зі свого боку, Стерненко повідомив, що був дочасно виписаний з Одеської міськлікарні №1, зараз лікується у медзакладі Києва, і є "найбільш зацікавлений у об’єктивному розслідуванні".

"Давав свідчення слідчому, повідомив його про своє місцезнаходження і буду брати участь у всіх необхідних слідчих діях, як тільки моя серйозно ушкоджена рука зможе хоча б частково функціонувати", - сказав Стерненко.

Водночас екс-лідер "Правого сектора" оприлюднив заяву, в якій міститься вимога "змінити підслідність третого провадження по замаху на мене".

Оскільки розслідування замаху на вбивство, уточнив він, "веде Головне слідче управління ГУ НП в Одеській області, а процесувальне керівництво здійснює облпрокуратура. Але ті, хто слідкував за новинами з Одеси, знають, що у мене із облпрокурором, і з головним поліцейським триваючий конфлікт. Пов'язаний він з моєю участю у акції протесту заради захисту від забудови Літнього театру міста. Якщо прокурор Жученко (прокурор Одеської області Олег Жученко - ред.) просто дозволяв собі порушувати презумпцію невинуватості, і мене звинуватили в тому, чого я не робив, то генерал поліції Головін є фігурантом цієї справи. У тому провадженні я маю статус підозрюваного, а він - потерпілого".

Стерненко висловив сумнів у незаангажованості слідства, якщо його будуть здійснювати слідчі Одеського ГУ НП під процесуальним керівництвом облпрокуратури: "Як думаєте, яким буде слідство у того, хто вже демонстрував особисте упереджене ставлення раніше".

Як повідомлялося, ввечері 24 травня двоє зловмисників скоїли напад на 23-річного Стерненка та його дівчину. Відбиваючись від нападників, він смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення є в самого Стерненка, і в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала і відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка.

Читайте також: Стерненко хоче, аби справу про напад на нього розслідували не в Одесі

Особи нападників на Стерненка встановлені, обидва не є жителями Одеси. Один з них, що загинув при відбитті нападу, 29-річний екс-десантник 25-ї аеромобільної бригади, що служив охоронцем. А другий - 30-річний безробітний з Чорноморська.

Наразі напад на Стерненка розслідують за ознаками ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-