Поліція  Одеси відкрила ще одне провадження за фактом нападу на Стерненка

Поліція Одеси відкрила ще одне провадження за фактом нападу на Стерненка

Укрінформ
Поліція Одеси розслідує обставини нападу на екс-лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка - відкрито третє кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) ККУ.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУНП в Одеській області.

"Поранений на вулиці Фонтанська дорога громадський активіст перебуває в лікарні зі струсом головного мозку та різаною раною руки", - зазначили в поліції.

Подію кваліфіковано за ознаками ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 15, ч.1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. До цього поліція інформувала про два провадження за ст. 115 - (замах на вбивство та умисне вбивство).

При нападі один чоловік загинув, ще одного – поранено, а третього поліція розшукала з допомогою службового собаки.

Читайте також: Екс-лідер одеського "Правого сектора" Стерненко заявив про замах

Керівник відділу комунікацій ГУ НП Любов Гордієвська навідріз відмовилась повідомити кореспонденту Укрінформу про результати розслідування поліцією попередніх нападів на Стерненка, скоєних у лютому і травні цього року. "Це таємниця слідства", - сказала Гордієвська, уточнивши, що не планується й брифінгу очільника ГУ Нацполіції в Одеській області генерала поліції Дмитра Головіна за фактом третього нападу на екс-лідера "Правого сектора".

Зі свого боку, Стерненко недавно повідомив, що слідчий поліції, який веде розслідування, навіть не допитав свідка нападу на нього в лютому 2018 року.

Варто зазначити, що особи нападників на Стерненка встановлені. Один із них, що загинув увечері 24 травня при відбитті нападу, є колишнім десантником 25-ї аеромобільної бригади. На його тілі виявлено татуювання з номером однієї з частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

Другий з нападників, якого затримано поліцією - 30-річний безробітний з міста Чорноморськ.

Стало відомо, що при поверненні додому Стерненка з своєю дівчиною Наталією Усатенко одна з припаркованих біля будинку автомашин просигналила фарами, і тут же з-під арки будинку вискочили двоє чоловіків, які напали громадського активіста. Вбачаючи загрозу для життя, Стерненко вийняв з кишені перочинного ножа, яким оборонявся від нападників.

Як повідомлялося, результати розслідувань нападів на Стерненка невідомі, у проханні надати йому державну охорону чи зброю для самозахисту керівництво правоохоронних органів Одещини відмовило.

Варто зазначити, що раніше було скоєно замах на життя ще одного з лідерів одеського Євромайдану, але нападник замість Андрія Юсова підстрелив його сусіда, який просто був на нього зовні схожий. Сусід залишився інвалідом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-