Бескидським тунелем проїхав перший потяг

Бескидським тунелем проїхав перший потяг

Відео
Укрінформ
Перший потяг офіційно проїхав через новозбудований залізничний Бескидський тунель у Карпатах.

Пасажирами цього потягу стали Президент Петро Порошенко та інші члени офіційної делегації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомлялося, Бескидський тунель розташований у Карпатах, на Бескидському перевалі. Він був прокладений у 1886 році і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Низька пропускна здатність тунелю створювала обмеження для міжнародного транспортного коридору. Бескидський тунель належить до 5-го Пан'європейського транспортного коридору (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна).

Читайте також: Бескидський тунель наблизить Україну до Євросоюзу - Порошенко

Порошенко на відкритті Бескидського тунелю / Фото: http://www.president.gov.ua

У 2006 році Укрзалізниця оголосила тендер на реконструкцію Бескидського тунелю. Підготовчі роботи розпочалися у 2011 році. У жовтні 2017 року будівництво тунелю було завершено та почались роботи із прокладання колій. У січні 2018 року Укрзалізниця повідомляла, що прокладено 2,3 км колій на підходах та у самому тунелі. Вартість робіт становить понад 102 млн євро. Після завершення будівництва пропускна спроможність тунелю має збільшитись з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження зросте з 15-40 до 60-70 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-