Із харківської лікарні виписали всіх школярів, отруєних газом

Із харківської лікарні виписали всіх школярів, отруєних газом

Укрінформ
Усіх учнів, які постраждали в результаті розпилювання невідомого газу в школі №3 Харкова, виписали з лікарні.

Про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична, інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Усі діти вже знаходяться дома. Жодних загроз немає. Ще кілька днів діти будуть знаходитись під контролем медиків, будуть проведені лікувальні та реабілітаційні процедури», - зазначила Світлична.

За її словами, правоохоронці в найкоротший термін встановлять причини та винуватців цієї ситуації. Заняття ж у школі відновляться завтра.

Читайте також: Гриневич каже, що харківську школу отруїв газом один із учнів

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня на другому поверсі загальноосвітньої спеціалізованої школи з поглибленим вивченням іноземної мови №3 розпорошили балончик з невідомою речовиною. За медичною допомогою звернулося 37 учнів, з яких 26 госпіталізовані в обласну дитячу клінічну лікарню №1. Більшість дітей прийшли у лікарню самі або з батьками і після консультації відпущені додому. Госпіталізовані діти залишаються у лікарні для отримання консультацій і огляду. Четверо з них переведено для спостереження у реанімацію: у них яскравіше виражені симптоми отруєння, включаючи кашель і задишку. Стан школярів - не важкий.

Поліція відкрила  кримінальне провадження за ч.1 ст.296 КК України (хуліганство) з санкцією до 5 років обмеження волі.

Директор департаменту цивільного захисту Харківської ОДА Павло Пономаренко повідомив, що газ у харківській спеціалізованій школі №3, де постраждали діти, розпорошено з балончика індивідуального захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-