До харківської школи прибули додаткові бригади лікарів

До харківської школи прибули додаткові бригади лікарів

Укрінформ
У спеціалізовану школу №3 з поглибленим вивченням іноземної мови, де діти отруїлися невідомою речовиною, прибули додаткові бригади лікарів.

Про це журналістам розповів керівник КП "Центр медичної допомоги і медицини катастроф" Віктор Забашта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У школі №3 працюють шість бригад медиків екстреної допомоги. До лікарів звернулася 31 дитина, 15 з них доправлені до лікарні. Попередній діагноз - отруєння невідомою речовиною", - зазначив Забашта.

За його словами, більшість дітей прийшли самі або з батьками і після консультації їх відпустили додому. Госпіталізовані діти залишаються в лікарні в основному для отримання консультацій та огляду.

"Стан у школярів - не важкий", - додав Забашта.

Як сказали кореспондентові Укрінформу у відділі комунікації ГУНП у Харківській області, за фактом отруєння невідомою речовиною проводиться перевірка.

За даними "Громадського Харків", у школі розпорошили перцевий спрій.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 30 учнів харківської школи №3 звернулися за медичною допомогою із скаргами на слабкість і ускладнене дихання, 15 з них госпіталізували в обласну дитячу лікарню №1. Причини погіршення здоров'я з'ясовуються.

Це вже не перший випадок отруєння дітей і школах за останній час. Так, 21 травня і Миколаєві евакуювали 400 дітей зі школи №6 через різкий запах. Учні масово поскаржилися на погане самопочуття. На лікуванні в Миколаївській міській дитячій лікарні з діагнозом гостре отруєння невідомою речовиною середнього ступеня тяжкості опинилися 36 учнів загальноосвітньої установи, з них двоє в реанімації.

Читайте також: ДСНС не знайшла перевищення вмісту хімічних речовин у харківській школі

8 травня під час шкільної лінійки в Черкасах стався випадок отруєння: усього було госпіталізовано 58 осіб (54 дитина і 4 дорослих). Усього на заході перебували 424 учнів і 26 учителів. Лікарі констатували, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. У відділення інтенсивної терапії потрапили 11 дітей, через день їх перевели у звичайні палати. Встановлено, що отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Поки що причини отруєння школярів на лінійці не встановлено, чекають результатів аналізів з Києва.

Занку 8 травня на шкільній лінійці в новомосковській ЗОШ №6 на Дніпропетровщині, приуроченій до Дня пам'яті і примирення, відразу стало погано майже двом десяткам учнів. За цим фактом відкрито досудове розслідування згідно з ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо попередження інфекційних захворювань і масових отруєнь) Кримінального кодексу України.

Фото: Олег Головков, фБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-