Бійка на футбольному матчі в Черкасах: поліція затримала 26 учасників

Бійка на футбольному матчі в Черкасах: поліція затримала 26 учасників

Відео
Укрінформ
Поліція затримала 26 учасників масової бійки під час футбольного матчу в Черкасах у суботу.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області.

Зокрема, згідно з повідомленням, під час футбольного матчу, який проходив на стадіоні в Черкасах, група осіб почала вчиняти протиправні дії. "На неодноразові зауваження адміністрації стадіону, стюардів та глядачів молодики не реагували, натомість продовжували палити фаєри, кидати їх на газон та під час матчу вийшли на футбольне поле", - йдеться в повідомленні.

Також на зауваження поліцейських, які намагалися їх заспокоїти, молодики відреагували агресивно та почали застосовувати фізичну силу. Враховуючи, що на стадіоні перебувала значна кількість вболівальників, зокрема жінки та малолітні діти, які могли постраждати від протиправних дій осіб, було прийнято рішення про їх затримання, зазначили в поліції.

"Загалом затримано 26 осіб. Поліцейські доставили правопорушників до Черкаського відділу поліції, опитали та відпустили", - поінформували в поліції і додали, що під час затримання хуліганів тілесні ушкодження отримали 17 правоохоронців. Крім того, кілька молодиків завдали тілесні ушкодження одному з глядачів, який також намагався їх заспокоїти.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

При цьому в поліції повідомили, що в рамках розпочатого службового розслідування також буде перевірено правомірність дій правоохоронців.

Як повідомлялося, у Черкасах 19 травня проходив матч заключного туру першої ліги між "Черкаським Дніпром" та "Сумами". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-