У Чернівцях страйкують перевізники: порожні маршрутки поставили під мерію

У Чернівцях страйкують перевізники: порожні маршрутки поставили під мерію

Фото
Укрінформ
Перевізники у Чернівцях поставили свої маршрутки по всьому периметру Центральної площі, що біля міської ради. Вимагають від міської влади підвищити тариф на проїзд.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Трудові колективи підприємств перевізників уже прийшли сьогодні до влади спілкуватись, чому їм не дають нормально працювати. Будемо питати у влади, чому за чотири дні (відколи маршрутки перестали курсувати – авт.) ніхто із влади не зателефонував до нас і не запропонував навіть зустрітись», – зазначив голова Асоціації перевізників міста Чернівці Микола Альбота.

Проте представники трудових колективів коментарі журналістам не дають. Керівники ж підприємств зазначають, що працювати за старим тарифом – збитково. Як варіант, пропонуватимуть, аби місто відшкодовувало їм частину витрат. Наприклад, давало талони на пальне.

Чернівчани до акції перевізників не приєднуються.

У міській раді Чернівців виходом із даної ситуації бачать закупівлю комунальних автобусів та збільшення тролейбусного парку. На своїй сторінці у Facebook Олексій Каспрук подякував жителям міста за розуміння, солідарність та принципову позицію щодо перевізників. І зазначив, що наполягатиме на збільшенні тролейбусного парку та придбанні комунальних автобусів.

Читайте також: У Чернівцях ЛГБТ-спільнота провела акцію із заклеєними скотчем ротами

Крім того, міський голова Чернівців повідомив, що влада веде перемовини з приватними перевізниками, які готові працювати на умовах, які висуває громада.

«Дотримання графіків руху, чисті автобуси, відкриті gps-трекери, коректні водії – на таких умовах запрошуємо до співпраці приватних перевізників області. Маємо для них цікаві пропозиції для співпраці», - написав Каспрук.

У Чернівцях страйкують перевізники / Фото: Віталій Олійник

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-