На Сумщині поліція вилучила на заводі кілька тисяч не утилізованих підривачів

На Сумщині поліція вилучила на заводі кілька тисяч не утилізованих підривачів

Укрінформ
В рамках загальнодержавної операції „Зброя – вибухівка” на Сумщині поліцейські спільно з працівниками СБУ провели санкціонований обшук в складських приміщеннях одного з заводів в місті Шостка, під час якого виявили велику кількість підривачів, які ще два роки тому мали бути утилізовані, а сьогодні перебувають у вкрай небезпечному стані.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

„Коли працівники Шосткинської поліції отримали оперативну інформацію, що на території одного з заводів зберігаються підривачі – пристрої, що приводять у дію вибухівку, які згідно документації підприємства, мали бути утилізовані ще у 2016 році, негайно розпочали перевірку. Було відкрите кримінальне провадження за ст.358 ч. 1 КК України „Підробка документів”, в рамках якого  на заводі поліцейськими та працівниками СБУ був проведений санкціонований обшук. В одному зі складських приміщень, в ящиках, були знайдені вищевказані детонатори в кількості 4511 штук”, - розповіла Біганова.

Читайте також: У Росії на складі вибухають боєприпаси, населення евакуюють – ЗМІ

Проводяться слідчі дії, зокрема з’ясовуються мотиви складання службовими особами завідомо неправдивих документів щодо знищенні вищезазначених боєприпасів.

Санкція статті, за якою розпочате кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-