У Вінниці почався студентський фестиваль просто неба

У Вінниці почався студентський фестиваль просто неба "Вишиванка-фест"

Фото
Укрінформ
У Вінниці в четвер розпочався регіональний студентський фестиваль просто неба "Вишиванка-фест".

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила голова оргкомітету фестивалю – заступник директора Вінницького гуманітарно-педагогічногоу коледжу Галина Павліченко.

"Ми сьогодні зібрали на "Вишиванка-фест" студентів з шести вищих навчальних закладів Вінниці, а також діток з сусідніх освітніх та оздоровчих закладів. Хочемо у День вишиванки долучити їх до вшанування українських традицій, аби вони стали поборниками національно-культурного відродження, збереження національної спадщини, розвитку і популяризації наших традицій. Формат просто неба дозволяє зробити захід велелюдним, відтак, до нашого "Вишиванка-фест" приєдналися навіть вінницькі військові частини та козаки", - повідомила Павліченко.

За її словами, "перепусткою" на фестиваль стала вишиванка. Вона дозволяє учасникам і гостям фесту побувати в усіх локаціях і взяти участь у різних розвагах, цікавих людям різного віку. Зокрема, побачити виступи з бойового гопака, виставки старовинних вишитих сорочок, яким уже 300 років, почути старовинні українські пісні, а також навчитися робити власноруч фєнечки, прикраси в національному стилі та патріотичний боді-арт.

Читайте також: У Львові скульптури "приміряли" вишиванки

Також у межах фесту діятимуть салон української зачіски, поетична галявина, творча комора (виставка та майстер-класи), козацькі забави, фотозони, а також гастрономічна зона "Чим хата багата".

Фестиваль буде супроводжуватися українською музикою у виконанні творчих колективів та солістів навчальних закладів, фольклорних колективів з районів області, військового оркестру та переможців національних талант-шоу. Заголовною темою "культурної програми" фестивалю стане вишиванка та присвячені їй мистецькі твори.

Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-